Polgármesteri köszöntő

Tisztelt gödöllői polgárok!

Gödöllő Város Önkormányzata fontos beruházás megvalósításba kezdett bele, amikor egy kétfordulós pályázati konstrukcióban a város szennyvíztisztító telepének korszerűsítésére Európai Uniós forrást pályázott meg és nyert el.

Az 1970-es években épült és többször bővített, korszerűsített városi szennyvíztelep technológiája napjainkra elavult, a mai Uniós előírások szerinti szennyvíz-minőségi paramétereknek már nem felel meg, felújítása jogszabályok által előírt kötelezettséget is jelent. A szennyvíztelep technológiai korszerűsítése tehát szükségessé vált, de egy ilyen méretű beruházás költségeit városunk egyedül nem tudja fedezni. A szükséges anyagi források legjelentősebb részét egy Európai Uniós pályázat, a Környezet és Energia Operatív Program támogatása segítségével tudtuk most előteremteni, amit kiegészít az Önkormányzatunk testülete által megszavazott pályázati önerő.

Az 1970-es években épült városi szennyvíztelep technológiája elavult, a mai előírások szerinti szennyvíz-minőségi paramétereknek már nem felel meg, felújítása jogszabályok által előírt kötelezettséget is jelent. A szennyvíztelep technológiai korszerűsítése tehát szükségessé vált, de egy ilyen méretű beruházás költségeit városunk egyedül nem tudja fedezni. A szükséges anyagi források legjelentősebb részét egy Európai Uniós pályázat, a Környezet és Energia Operatív Program támogatása segítségével tudtuk most előteremteni, amit kiegészít az Önkormányzatunk testülete által megszavazott pályázati önerő.

Városunk képviselő testülete nagy hangsúlyt fektet a gödöllőiek életminőségének javítására és a környezet védelmére, a szennyvíztelep átfogó korszerűsítése pedig fontos lépés ezen törekvésekben és illeszkedik Gödöllő ökováros koncepciójához.

Ezen a honlapon keresztül folyamatosan tájékoztatni tudjuk Önöket szennyvíztelepünk korszerűsítésről, a kapcsolódó fontosabb tudnivalókról és a hírekről.

dr. Gémesi György
polgármester